Recension av Bingo på Svenska Spel

Svenska Spel är en statlig organisation som bildades 1997 genom en sammanslagning av Penninglotteriet och Tipstjänst. Svenska Spel är idag Sveriges största spelbolag med klassiska spel som Triss, Stryktipset, Lotto och Oddset i sin portfölj. Svenska Spel erbjuder även bingo på nätet via sin hemsida.

Ansvarsfullt spelande hos Svenska Spel

Svenska Spel har en gedigen sajt full med information om de olika spelen som de saluför. Det är lätt att navigera på sajten och även en nybörjare kan utan problem förstå hur de olika bingospelen fungerar och kan lätt komma igång. Eftersom Svenska Spel är en statligt ägd verksamhet värnar de även om spelarnas välbefinnande. Sajten uppmanar ofta till att ”spela lagom”, och det finns även en ruta tillgänglig i vänstra hörnet på sajten med numret till en stödlinje för de spelare som upplever att de spelar för mycket och har tappat kontrollen över sitt spelande. Detta gör att sajten upplevs som mycket seriös och med en genuin omsorg om spelarna. Tillsammans med sajtens professionella utformning och tydliga navigering ger till ett positivt och seriöst helhetsintryck.

Utbud av bingo

Hos Svenska Spel kan man spela flera olika typer av bingo, såsom klassisk bingo, variantbingo, mönsterbingo och 90-bollarsbingo. Det finns dygnet runt minst sex olika bingohallar öppna på sajten, med brickor för mellan 5 och 30 kronor. Svenska Spel erbjuder även en bingoskola kallad Bingoakademin, där de med både text och video på ett pedagogiskt sätt förklarar grundreglerna i bingospel. Sajten erbjuder även en tydlig jackpottstatistik, där man med ett enkelt knapptryck kan se hur många miljoner som delats ut till bingospelare på sajten. Detta gör återigen att Svenska Spel upplevs som seriösa och som en stabil aktör på marknaden.

När man spelar bingo hos Svenska Spel kan man välja om man vill spela ensam eller mot andra spelare. För att kunna spela mot andra krävs det minst tre spelare innan en omgång drar igång, men detta är ofta inget hinder då Svenska Spel har många spelare dygnet runt i de flesta spelrummen. Det finns även en möjlighet att chatta med motspelarna, vilket skapar extra spänning och bidrar till det roliga. Svenska Spels chattvärdar finns också hela tiden tillgängliga både i speciella chattrum men även inne i spelen, så att man snabbt och smidigt kan fråga om det är några oklarheter. Chattvärdarna håller även i små tävlingar under spelets gång, och det finns en svensk kundtjänst som är öppen dygnet runt.

Kort sagt känns det säkert och professionellt att spela bingo hos Svenska Spel. Sajten och dess olika funktioner gör det lätt och smidigt att komma igång, och det finns inte mycket negativt att säga om denna speljätte.