Lotto jackpott

Lotto spelas i hela världen och det finns många sidor på nätet som erbjuder lotto. I USA har varje delstat med självaktning sitt eget lottospel och i Sverige har Svenska Spel monopol på LOTTO, men det går att spela lotto hos andra aktörer över nätet. Man får se upp lite och titta vilka regler som gäller för lottovinster man har fått i utlandet. Det är inta alltid lagligt att ta hem sin vinst till Sverige och i vilket fall som helst så ska vinsten beskattas då den tas hem till Europa.

Ett alternativ till Svenska Spels Lotto är Eurolotto som du når via internet. De vinster som du får där är skattefria då de har genererats inom EU. Lotto i Sverige spelas så att man väljer 7 nummer av 35 på en kupong. Varje rad med 7 nummer kostar 3 kronor.

Jackpot

Hos Svenska Spel fungerar det så att om ingen tar hem storvinsten en vecka så sparas vinstmedlen till veckan efteråt och bygger då på en jackpot som kallas Drömvinsten. Drömvinsten är den största jackpoten du kan vinna på spel i Sverige hos svenska spelbolag. Drömvinsten är aldrig mindre än 75 miljoner kronor, men den har också varit större. För att vinna Drömvinsten måste du ha alla 7 rätt på lottoraden samt minst två rätt på jokernumren. Du kan vinna Drömvinsten både på Lotto 1 och Lotto 2 och den gäller på de båda dragningarna onsdag och lördag.. Vinstchansen är mycket låg, kanske en på 100 miljoner, därför delas inte Drömvinsten ut särskilt ofta, kanske bara en gång per år.

Eurolotto

Eurolotto spelas på ungefär samma sätt som Svenska Spels LOTTO. Du ska välja fem nummer 0 till 9 och dessutom två bokstäver A-Z. Dragning i Eurolotto sker varje dag klockan 20.15. Köper du lotten före klockan 18.00 är du med i dragningen samma dag. En rad kostar 2 euro.

Systemspel

För att öka dina vinstchanser utan att öka dina insatser alltför mycket kan du spela olika system. Ett sätt är att spela med 9 nummer i en lottorad med Drömvinsten i stället för att bara spela 7 nummer. Om du spelar system ökar dina chanser att vinna och skillnaden mot att satsa på flera enskilda rader är att om du vinner så vinner du mycket pengar. På grund av systemet får du fler vinster nämligen alla rätt, 6 rätt och 5 rätt. Det blir helt enkelt lite mer pengar.

Bolagsspel

Ett annat sätt att öka vinstchanserna utan att öka dina insatser är att spela bolagsspel. Gå i hop med några kamrater, kanske på arbetsplatsen, och bestäm hur mycket ni ska spela för och vilken rad som ska spelas. Visserligen måste du dela av dig av vinsten, men ett spelbolag kan spela stora system vilket ger fina vinster så pengarna räcker nog åt alla.